Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den nya produktenen stor framgång

En ny växel till den nya generationen av Volvolastbilar har börjat tillverkas av Meritor i Lindesberg. Den nya monteringslinjen invigdes på onsdagen.

Annons
Bra produkt. Montör Åke Mattsson räknar med att de nya växlarna kommer att bli en bra produkt. De inbjudna gästerna fick möjlighet att följa de olika monteringsmomenten.  BILD: INGVAR SVENSSON

– Det är väldigt positivt att vi fått den här produktionen, säger Metallklubbens ordförande Ulf Mattsson.

– Den här satsningen har gett 20 nya jobb och tryggar verksamheten. Dessutom visar den här investeringen att koncernen satsar på Lindesberg.

Den 11 juni 1998 tog Meritor över fabriken av Volvo. Under hela tiden har Volvo köpt bak- och framaxlar av det Amerikaägda Meritor.

– Tillsammans har vi klarat flera kriser, säger Steve Gudgel, produktionschef för Meritor i Europa. Nu har vi på ganska kort tid anställt 500 personer i Lindesberg, som är vår största och kraftfullaste fabrik i Europa. Vi kommer fortsätta investera här de närmaste åren.

Inbjudna gäster

Alex Mortali, affärschef för Meritor i Europa, betonade inför de inbjudna gästerna att den nya produkten är en stor framgång för koncernen och Lindesbergsfabriken.

– Volvo är nummer ett som kund i hela världen för Meritor, säger affärschefen. Nu har vi genom den nya växeln fått fram en bakaxel som kommer att minska bränsleförbrukningen. Vi hoppas mycket på vår nya produkt.

Invigning

Peter Karlsten, verkställande direktör för Volvo Powertrain, förrättade invigningen av den nya produktionslinjen tillsammans med landshövding Rose-Marie Frebran.

– Den här dagen är en milstolpe för Volvo, säger vd:n. Det här är en mycket viktig produkt för oss. Investeringen som gjorts är viktig både för Meritor, Lindesberg som ort och Volvo. Tillsammans har vi klarat kriserna på ett bra sätt och vi tänker fortsätta vårt långsiktiga samarbete.

Produktionen av 18X-växlarna, som är den interna benämningen på den nya produkten, har pågått en tid. I höst är målsättningen att Lindesbergsfabriken ska klara att montera 100 växlar per dag.

Nöjd. Alex Mortali, Meritors affärschef i Europa, tvåa från vänster, var nöjd när han visade en växel för bland andra Bruno Linsolas, från Volvo.  BILD: INGVAR SVENSSON

Mer läsning

Annons