Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den ska sätta Frövibor i rörelse

Den nya lekplatsen på idrottsplatsen Fröjevi i Frövi kan utnyttjas på många sätt. Både för lek, träning och samvaro. I onsdags efter lunch invigdes den med redskap både för små och större.

Annons
Testpilot. Kultur och fritidsförvaltningens chef Johan Tranquist påpekar att bra fritidsmiljöer främjar både fysisk och social träning. Men var är vattnet undrade han när han testade redskapen för vuxna barn på Fröjevis nya lekplats.

– Tanken är att lekplatsen ska kunna nyttjas dubbelt. Både för lek och idrottsträning, säger stadsträdgårdsmästare Arne Tschentscher vid Bergslagens kommunalteknik, BKT.

Det är han som både gjort omfattande utredningar om var kommunernas lekplatser bäst placeras och utformningarna.

Dessutom kan denna anläggning vara till nytta när småbarnsföräldrar tränar på idrottsplatsen genom att ge sysselsättning för medföljande mindre familjemedlemmar.

– Det är med en stor glädje vi kan inviga den av många efterlängtade lekplatsen tack vare Lindesbergs kommun och BKT, sa Bosse Larsson i föreningen Positiva Frövi.

Johanna Gustafsson bor utanför Frövi, men åker då och då till samhället med sönerna Askar och Alvar för att de ska få leka.

– Det behövdes något nytt och det här blev jätebra, säger JoHanna Gustafsson.

Hans-Olof Hake (S) representerade politiken vid invigningen.

– Precis som filmfiguren Sickan har vi en plan för lekplatser. Vi investerar cirka en miljon kronor om året och det är viktiga satsningar, säger Hake.

Mer läsning

Annons