Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var en dragkamp på liv och död"

Plötsligt sprang den okände mannen fram mot bilen där Helena Seger satt. För sent insåg hon att det var en fälla.
Mannen slog till henne i ansiktet och försökte sedan dra ut henne ur bilen.

Annons
Helena Seger, här fotograferad under måndagens fotbollsgala.

I boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”, som släpps i dag, berättar Zlatan om den obehagliga incidenten som inträffade på väg till en fotbollsmatch på San Siro i Milano.

Hans sambo, Helena Seger från Lindesberg, var på väg till matchen tillsammans med sin syster i en ny, stor Mercedes. Bilen väckte uppmärksamhet och i den långsamma bilkön var det många som tittade in i bilen för att se vilka som satt där.

"En fälla"Plötsligt körde en kille på vespa in i bilens ena sidospegel. Författarna Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz skriver:

 ”Hon öppnade bilrutan för att rätta till backspegeln och såg något från sidan: en ny kille i motorcykelhjälm rusade emot henne och då fattade hon; det är något skumt, en fälla.”Helena Seger försökte stänga fönstret, men hittade inte rätt knapp i den nya bilen. Den okände mannen hann fram och slog till henne i ansiktet genom den öppna rutan.

Höga klackar ”Det blev vilt slagsmål och Mercan smällde in i bilen framför och killen försökte dra ut henne genom fönstret”, skriver författarna.

Men Zlatans syster Sanela tog tag i Helenas kropp och höll emot.

”Det var helt vansinnigt. Det var en dragkamp på liv och död, så kändes det”, minns Zlatan.

Till sist lyckades Helena Seger sparka till mannen i ansiktet med sina "typ elva centimeter" höga klackar , och då gav mannen upp och försvann.

”Det kunde gått illa. Det har varit en hel del sånt, tyvärr. Det är sanningen.” Brand vid gastuberVid ett annat tillfälle kände Helena en dag att det luktade rök utanför lägenheten i Turin. Zlatan öppnade dörren och såg att någon hade samlat ihop rosor och tänt på ute i trapphuset. I närheten stod en gastub och alla i huset hade gasspis.

"Det hade kunnat gå riktigt illa. Det hade kunnat explodera", står det i boken.

Helena och Zlatan hämtade hinkar med vatten och släckte branden. Zlatan polisanmälde aldrig händelsen, men hade gärna velat få tag i gärningsmannen.

"Då hade jag gripit den idioten på bar gärning och massakrerat honom."

Hemlig kärlek

Zlatan skriver också om hur han försökte hålla relationen med Helena hemlig i början. Inte ens hans mamma fick veta något. De hade nytta av sina olikheter, berättar Zlatan. Även om de sågs på samma ställe hade folk svårt att koppla ihop honom med en elva år äldre karriärskvinna.

"Men hela det där smusslandet hade ett pris. Helena förlorade vänner och kände sig ensam och isolerad."

Klicka r för att se hela presskonferensen med Zlatan på Fotbollsgalan.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger på fotbollsgatan.

Mer läsning