Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det vibrerade i väggar och golv

Här är det rock’n’roll så väggarna vibrerar och golvet gungar. The Cadillac Band drog 120 personer till Vasselhyttans bygdegård för att digga och njuta av de gamla 50- och 60-talsklassikerna.

Annons

Det dröjde till efter första pausen. Men när ”Rock around the clock” dundrar ur högtalarna kan Maria och Sven-Erik Johansson inte vara stilla längre. De buggar loss för fullt i köksregionen bakom publiken. Härlig och medryckande musik tycker de, och det är de inte ensamma om att tycka.

– Helt suveränt, jag tycker om gammal musik. Det är inte bara dunka-dunka. Jag är helt nöjd, säger Björn Israelsson som till vardags kör skolbuss och är här med runt 15 personer från taxi.

The Cadillac Band bjuder på tre musikomgångar under kvällen, med andhämtning emellan. Det är allt från tidig rockabilly till Elvis och många kända klassiker från 1950- och 1960-talet, även svenska. Little Gerhard – Sveriges första rockkung – är också med och uppträder och hade en megahit med låten ”Bouna Sera”.

Gun och Jorma Ehnvik är imponerade. Fantastiskt bra tycker de. Jorma är själv med i bandet Norlingz och lyssnar förstås med sina musikeröron.

– Kanon, helt underbart. Otroligt skickliga musiker. Härligt att höra den musiken vi växte upp med, och att de fortfarande har sina röster kvar, det är imponerande, säger han.

Kapellmästaren och trummisen Ulf Nilsson är nöjd med gensvaret från publiken.

– Toppenpublik. Jag tycker det har gått jättebra, det är liksom en ära att få vara ute tillsammans med så mycket duktiga musiker. Och dessutom i sån här gammal fin bygdegård, säger han.

Det är ett samarrangemang mellan gruppen och bygdegårdsföreningen, berättar han. Det är fullt upp med spelningar året runt, och i somras var de också i USA på turné.

Yvonne Eliasson, ordförande för Vasselhyttans bygdegårdsförening, berättar att det är så gott som fullt i salen. De får ta 140 personer och det är 120 plus alla eldsjälar i föreningen som ställer upp helt ideellt och jobbar både innan, under och efter en kväll som denna.

Det är förstås mycket jobb, särskilt i pauserna när det är dags för fika och korv. Då måste det gå undan, 80 korvar på en kvart eller något sådant. Bandet hyr lokalen, och sköter biljetter, medan föreningen fixar resten.

– Det har gått bra, vi hjälps åt allihop, berättar hon.

Mycket nostalgi. The Cadillac Band ger en show med mycket nostalgi och rockmusik från 1950- och 1960-talet. Edward C Johansson är en av gruppens yngsta medlemmar.Foto: Thomas Eriksson
Låtskrivande sångare. Gert Lengstrand, som var med i Streaplers har också gjort många kända låtar. Börje Hallberg i bakgrunden.
Rockande par. Sven-Erik och Marie Johansson tog sig en bugg till Rock around the clock.
Diggar 50-tal. Björn Israelsson, Sven Karlsson, Lotta Persson, Kenth Persson och närmast Jan Lindkvist tycker att musiken är toppen.
One, two, three o’clock, four o’clock rock. Five, six seven o’clock, eigth o’clock rock. Little Gerhard

Mer läsning

Annons