Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dialysutredningen klar - förordar Lindesberg

En dialysmottagning med åtta platser med möjlighet till utökning om det behövs på sikt. Det föreslås i den utredning som lämnats till landstingspolitikerna att ta ställning till.

Annons

Utredningen av dialysverksamheten i hela landstinget intiterades från politiskt håll i vintras, och det tjänstemannaförslag som nu jobbats fram förordar att man startar dialysverksamhet i Lindesberg.

Det skulle inte minst underlätta för patienterna i norra länsdelen som i dagsläget har lång resväg för behandlingen. Det skulle också innebära en besparing på tre miljoner i resekostnader.

– Dessutom skulle en dialysmottagning här innebära att det inte blir så bråttom att bygga om dialysen på USÖ som är för liten sett till dagens behov, förklarar Joakim Sand, teknisk chef på Lindesbergs lasarett.

Att starta dialys i Linde skulle kräva en del lokalanpassning vid lasarettet, motsvarande ungefär fem miljoner kronor, plus investering i apparatur och personal. Men det anser utredningen är väl investerade pengar sett till patientnyttan, och nu väntar man alltså på politikernas åsikt i frågan.

Mer läsning

Annons