Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djur och natur i sommarens utställning

Bibliotekets sommarutställning bjuder på en mångfald av uttryck.– Kontrasterna gör varje konstverk tydligt, säger Marita Axelsson.

Annons
Kultursekreteraren Sara Sporre fastnade lite extra för Mattias Bäcklins grafiska blad som heter ”Rundgång”. Foto: Emilie Pless

Trots att materialen och teknikerna skiljer sig åt finns där ändå något som skapar en enhetlig känsla i utställningen ”Djur och natur” som nu visas på Lindesbergs stadsbibliotek.

– Den röda tråden är att de alla har någon slags koppling av djur eller natur, säger Marita Axelsson, verksamhetsledare på Konstfrämjandet Bergslagen som arrangerat utställningen.

De sex konstnärerna som medverkar har handplockats för att passa in i temat. Men även deras olikheter har varit viktiga i valet. Alla använder skilda tekniker för att skapa sin konst.

Katinka Anderssons verk är fotografier där hon iscensatt sig själv i naturen, medan Johan Ledung arbetat med skulpturer i naturmaterialet trä. Andra medverkande konstnärer har arbetat med grafiska blad, blyerts och glas.

Josie Ahlström ifrån Lindesberg ställer ut en träskulptur i form av fågelholkar.

– Vi har medvetet valt att ha med konstnärer som är verksamma både inom och utanför regionen. Det ger en input både för konstnären och för publiken. Det mötet är viktigt, säger Marita Axelsson.

Utställningen visas till den 3 september i år.

Mer läsning

Annons