Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragracingjubileum i Linde fick bra draghjälp av solsken

Det såg så lagom ljust ut på lördagsmorgonen för motorklubben SHRA Lindesbergs trettionde Linde Open. Sedan kom solen och gav skjuts till den racingfest som Linde Open brukar bli.

Annons
GAmmalt nytt.  Det är äldre stuk på Göran Pihls tävlingsbil, men den är ny rätt igenom.Foto: Michael Landberg

En dryg timmes försening blev det för att asfalten skulle torka, men sedan bar det av.

– Statistiskt sett har vi alltid tur. På 30 år har vi bara behövt ställa in en final, men ibland får man klippa och pussla med programmet för att få ihop det, säger Carl-Erik Kihlman.

För att fira var det många nostalgiekipage på banan denna helg. Både med och utan lång tävlingshistoria. Två Chevor från 50-talet, -55 och 56 såg ut att ha kört sedan dess mer eller mindre oförändrade.

– Det här är ett nybygge helt igenom och den andra säsongen vi tävlar med bilen, säger Göran Pihl.

Karossen är 30-talsstuk. Mekanikern Christer Höij konstaterar att lördagens körning i Linde var den första då bilen gick som den skulle.

Stefan Fallkvist från Borlänge har en bil som ser ut att ha varit en Ford T27 Roadster från början, men det är bara baklysen och fotstegsplattor som är orginal. resten är nytt.

– Lindesberg är den bästa banan och nostalgi för mig. Här började jag tävla för drygt 20 år sedan då tävlingarna gick nere på Fotbollsgatan, säger Stefan Fallkvist,

Joel Skoglund, Nora, med en Plymouth Barracuda från -68 gick en gång fordonsprogrammet på Lindeskolan.

– Jag jobbar med truckar och fordon i Örebro och tillsammans med familj blir det inte så mycket kört så att jag hinner bli rutinerad, säger Joel.

RAs efter ras. – Det har varit svårt att få HD-motorn att hålla, men nu äntligen verkar det fungera, säger Kicki Blomquist, Sundsvall. Hon klev över från skotertävlande till drag-racing för tre år sedan.
Familjemiddag. Anette Hållgärde, Garphyttan hämtade mat till hela familjen som satt uppe på åskådarvallen.
Nostalgibana. Stefan Fallkvist, Borlänge, diskuterade med stallchefen Kenneth Fallkvist. Stefan gjorde sin tävlingsdebut i Linde i början av 1990-talet.
Rätt tryck. Joel Skoglund kollar däcktrycket före dagens andra start.

Mer läsning

Annons