Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömresan hotad för handbollskillar

I fyra år har spelarna i LIF Lindesbergs P 96-lag handboll tillsammans med sina föräldrar jobbat för att kunna åka till Granollers i Spanien sommar. Nu är dröm-resan hotad eftersom de betalda flygbiljetterna är värdelösa efter att flygbolaget Spanair begärt sig i konkurs.

Annons
Besvikna. Stefan Magnusson, ledare, Linus Andersson och Oskar Wallin, spelare samt Jörgen Boija, ledare, befarar att Spanienresan fryser inne. Som läget är i dag kan laget inte ta sig till Spanien i sommar. BILD: INGVAR SVENSSON

– Tråkigt, säger Linus Andersson, en av spelarna. Vi har sett fram emot resan länge. Nu är frågan om vi kommer i väg överhuvudtaget.

Jobbat ihop pengarna

Närmare 110 000 kronor har laget och föräldrarna fått ihop genom olika aktiviteter de senaste åren.

I slutet av förra året beställdes 15 flygbiljetter av Spanair tur och retur Stockholm–Granollers.

– Då kändes det bra eftersom vi uppnått vårt mål, säger Stefan Magnusson, en av ledarna. Jag betalade biljetterna, som kostade cirka 32 000 kronor, med ett bankkort.

Känns bittert

Stefan Magnusson och Jörgen Boija, en av de andra ledarna, tycker det känns bittert. Laget har inte pengar till en ny omgång flyg-biljetter.

– Vi vet inte vad som kommer att hända, säger Oskar Wallin, spelare. Vi i laget har inte snackat så mycket om den uppkomna situationen än.

Stefan Magnusson har varit i kontakt med SAS, som är delägare i Spanair. Men någon hjälp därifrån blir det inte. Stefan fick ett blankt nej på frågan om biljetterna går att boka om.

Reklamerat

– Nu har jag lämnat in en reklamation till banken, säger LIF-ledaren. Om vi har någon möjlighet att få tillbaka några pengar den vägen vet jag inte. Banken kan inte svara på den frågan.

Många föräldrar har också drabbats av det spanska flygbolagets konkurs. Närmare 25 personer har köpt flygbiljetter för att kunna följa med på den två veckor länga resan till Spanien.

– En anledning till att många tänkte följa med var att vi fick tag i ett billigt hotell och billiga flygbiljetter, säger Pierre Wester, förälder. Nu måste vi ta ett snabbt beslut hur vi ska göra. Vi ska ha ett föräldramöte på onsdag kväll.

Föräldrarna har skrivit ett brev som har eller ska skickas till Lions Lindesberg, Lions Club Kristina, Svenska kyrkan i Lindesberg, Lindesbergs Rotaryklubb och Sparbanksstiftelsen i hopp om att laget ska kunna få ekonomisk hjälp.

Hoppas på lösning

– Det som hänt är jättetråkigt, säger Stefan. Jag hoppas för grabbarnas skull på en lycklig lösning. Men det börjar bli bråttom. Hotellet ska vara betalt i mitten av april.

Mer läsning

Annons