Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebbas onsdag på Ekbackens skola

Ebba Malm bjöd in de som bestämmer i kommunen till Ekbackens skola i Fellingsbro där hon går i förskolan. Hon tycker att skolgården kan bli roligare och säkrare. Det är hon inte ensam om. Skolledningen lovade att komma och gjorde det i onsdags för att lysna på elevernas önskemål.

Annons
Klassråd. Olyckan då en pojke hoppade ned i ett cementrör och fastnade har satt fart på viljan att förbättra sjkolgården på Ekbackens skola.

I lärarummet samlades en elev från varje klass, skolans rektor Åsa Jönsson, barn- och utbildningsförvaltningens chef Kaj Söder och skolpolitikerna Arnold Bengtsson (S) samt Pär-Ove Lindqvist (M).

Önskelistorna var långa med förslag på roliga redskap, men också mängder förslag som gör utemiljön trevligare och säkrare.

– Vi vill ha klockor som går rätt och fler papperskorgar, säger Erika Vilhelmsson.

Jim Jack tror att blir det bara finare på skolgården kommer saker att få vara i fred. Det är ett bekymmer med skadegörelse på Ekbackens skola. Gården är ett tillhåll kvällstid och under helger. Det vittnar spår efter Epa-traktorer och mopeder om samt mängder av krossat glas, fimpar och ölburkar.

– Vi vill ha större rutshbana, kompisgungor, fruktträd och fler buskar och gräs, säger Alice Bleckur. Även övervakningskameror och mer belysning fanns med på klass listorna.

Skolledningen har tidigare svarat att Ekbackens skolgård står på tur för en satsning.

– Förhoppningsvis kommer det upp staket redan före jul. Andra saker kan ta lite längre tid, säger Kaj Söder.

Fakta

För en månad sedan fastnade en sjuårig pojke under lek i ett cementrör vid skolgårdens utkant på Ekbackens skola.

Skolans föräldraråd hade innan händelsen skrivit ett brev till barn- och utbildningsnämnden. Rådet påpekade att skolgården inte inbjuder till lek på rätt sätt och inte är tillräckligt säker.

Incidenten den 5 november fick Ebba Malm, 6 år, att skriva ett brev till skolpolitiker och skolledning och bjuda in dem till skolan.

kontaktpolitiker. Ebba Malm och Pär-Ove Lindqvist.

Mer läsning

Annons