Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad bryggbelysning försvann i mörker

Vid lucia är det precis ett år sedan kyrkbryggan invigdes. Under hösten installerades belysning i paviljongen. Den hann ingen få se skymten av eftersom den stals ganska omgående.

Annons
Mörkertal. Nu väntar BKT på leverans av en ny belysning till Kyrkbryggan. Om den kan lysa lagom till ettårsdagen för brygginvigningen är tveksamt.Foto: Michael Landberg

– Belysningen installerades på Kyrkbryggan för några veckor sedan, men det uppmärksammade nog inte många. Efter någon vecka var den nämligen stulen, berättar Kenneth Persson på Bergslagens kommunalteknik, BKT.

Det var en lite speciell armatur och finessen var att ljus skulle sippra ut mellan lamellerna i byggnadsverkets tak och sprida ett skimmer runt bryggans paviljong en bit ut i Lindesjön.

– En ny armatur är beställd och vår belysningsansvarige får väl fundera på installationen så att det här inte händer igen, säger Kenneth Persson.

Förra hösten var det bråttom på slutet vid bygget av Kyrkbryggan. Vintern slog till tidigt med sträng kyla och entreprenören NCC fick lägga på övertid sista helgen före lucia för att få den klar. Bergslagens lucia skulle krönas på bryggan.

Kommunen äger bryggan och BKT var projektansvarig för bygget. Det är också BKT som sköter och förvaltar bryggan. Belysningen ingick inte i entreprenaden och den skulle BKT själva fixa. Med stressen i minne har NCC:s arbetsledare Christer Bäckström noterat att denna lilla detalj lyst långa tider med sin frånvaro.

Mer läsning

Annons