Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevbostäder blir inte färdiga till skolstarten

De nya elevbostäderna vid Lindeskolan kommer inte att bli klara till höstterminens start då judogymnasiet flyttas från Frövi till evenemangshallen. Det är ett bekymmer för skolan och ett 30-tal elever som ska bo i nybygget.

Annons
Emma Frisk räddar det virke som räddas kan och rensar spik i byggprogrammets bodar där de nya elevbostäderna ska byggas.

Den ursprungliga tanken att elevbostäderna skulle stå klara till skolstarten är övergivna.

– Färdigdatum är inte spikat än. Projekteringarna drar alltid ut på tiden och sedan blir tiden knapp för oss som ska bygga, säger NCC:s platschef på Lindeskolan Tomas Wester.

Han hoppas på att få ritningar nästa vecka eller veckan därpå. Därefter kan markarbetena startas.

NCC har förberett byggplatsen genom att bland annat dra fram el och annan servis samt staket.

Elever på Lindeskolans byggprogram håller på att riva sågboden och byggtältet har fått en tillfällig placering utmed Nyborgsgatan.

Jobbar med detaljer

– Ettorna kommer att under någon dryg månad eller två få ett tillfälligt boende i det gula Liboägda huset efter Kristinavägen där Migrationsverket tidigare låg.

– Äldre elever får vara kvar i sina lägenheter i Frövi tills det nya elevboendet är klart, säger Torkel Freed, rektor på Lindeskolan.

Björn Nyberg på Lindeskolan och Libos fastighetschef Roger Sixtensson jobbar med detaljerna för att lösa konsekvenserna av den lite försenade byggstarten.

Enligt Torkel Freed har man pratat med berörda elever och de är med på noterna.

– Nämnden har fått information i arbetsutskottet och det här blir en realistisk och bra lösning, säger Pär-Ove Lindqvist (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Mer läsning

Annons