Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever får datorer

Barn- och utbildningsförvaltningen har äskat en halv miljon kronor extra till IT-satsningar. Beviljas det är Lindeskolan prio ett.

Annons

Det är samhällsvetenskapsprogrammet och naturvetenskapsprogrammets elever som kommer få egna datorer i fall pengarna beviljas.

– Beviljas pengarna kommer eleverna som går de programmen att börja utrustas med datorer till våren, berättar förvaltningschef Kaj Söder.

Sedan en tid

har man i olika pilotprojekt testat med bärbara datorer till vissa utbildningsgrupper. Sedan tidigare har eleverna vid teknik- och ekonomiprogrammet fått personliga datorer och nu är man redo att satsa större.

– De här utbildningarna har visat att man kan använda datorerna på ett bra sätt i undervisningen. Exempelvis har man en del digitalt undervisningsmaterial och planering via dator, förklarar Kaj Söder.

Han poängterar

att det inte handlar om att tillhandahålla datorer av rättviseskäl, utan de ska ses som pedagogiska verktyg som kan underlätta undervisningen.

– Kan datorer hjälpa till att öka måluppfyllelsen är det bra, då kan det bli tal om fler datorer i undervisningen. Men det finns inget mål i sig att alla elever ska ha egna datorer.

Av den halva miljonen förvaltningen vill ha till IT-satsningar, ska även satsningar göras i grundskolan.

Mer läsning

Annons