Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever hade temavecka om familjen

Dubois, Abbaha, Blackberry och Kerkalokkas var några av de familjer som skapades av eleverna under Kristinaskolans temavecka där årskurserna fyra till sex hela förra veckan sysslat med ett projektarbete om familjen.

Annons
Temavecka. När eleverna från lågstadiet kom på besök förklarade skaparna av familjen Abbaha hur huset ser ut på insidan.

– Det här är ett sätt att lära dem hur folk lever på olika ställen i världen, säger Michelle Ökvist, lärare.

Hon berättar att det är första gången de arbetat med ett såhär pass stort tema som sträckt sig över en vecka och involverat alla eleverna i mellanstadiet.

– Det har varit riktigt roligt och man har sett hur barnen fått nya kompisar och lärt sig att samarbeta med varandra. Vi kommer nog göra flera sådana här temaveckor, säger Michelle.

Eleverna själva är också nöjda med arbetssättet.

– Vi har lärt oss om Nya Zeeland, att de har religionsfrihet, säger Emmy Lindqvist.

– Och att det är väldigt rent där, tillägger Ella Selander.

Nathalie Blomberg och Malisa Songsusvan lyfter upp delar av familjen Blackberrys hus så att lågstadieelverna ska kunna kika på inredningen.
Ett av temats moment var att bygga pappkartonghus åt sina familjer. Familjen Dubois i Frankrike bor i ett hus prytt med djurtapeter.
Carl Vandland och Rasmus Engdahl förklarar för Jesper Backström om hur de byggt huset till familjen Kerkalokka från Finland.

Mer läsning

Annons