Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever jobbar för barnhem i Tanzania

På torsdag ska eleverna på Stadsskogsskolan jobba och tjäna pengar. Målet är att få ihop minst 40 000 kronor som ska skänkas till ett barnhem i Tanzania.

Annons

Lindesbergstjejen Frida Karlsson har tillsammans med en kompis från Schweiz startat barnhemmet Simbas Footprints i Tanzania. Gudrun Wilhelmsson, som är lärare på Stadsskogsskolan, har haft kontakt med Frida och hon föreslog för elevrådet att eleverna skulle jobba ihop pengar till barnhemmet.

– Vi har jobbat för Världens barn tidigare, men det här känns mer personligt och man ser verkligen vart pengarna går, säger Moa Fohlin, elevrådets ordförande.

På torsdag är den stora arbetardagen. Förra året samlade eleverna på skolan in närmare 40 000 kronor till Världens barn. Målsättningen nu är att varje elev ska jobba ihop minst 100 kronor, och att man därmed slår förra årets summa.

– Det skulle vara helt galet bra, säger Frida Karlsson, som är jätteglad över elevernas engagemang.

Hon har också gått på Stadsskogsskolan och för en tid sedan var hon tillbaka på skolan och berättade om barnhemmet i Tanzania.

Pengarna som eleverna samlar in ska i första hand gå till ett hönshus.

– Äggen kan bli både mat till barnen och så kan vi sälja lite också och få inkomster. Målsättningen är att barnhemmet ska bli självförsörjande, säger Frida.

Det var i höstas som hon drog igång Simbas Footprints.

– Det har varit kämpigt och många turer nu i början, men nu är vi registrerade och vi har sju barn, berättar hon.

Eleverna på Stadsskogsskolan kommer både via rapporter från Frida och via facebook att kunna följa vad som händer med deras insamlade pengar.

Mer läsning

Annons