Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En död i seriekrock

(UPPDATERAD LÖRDAG 15.49) En 23-årig man omkom när en personbil, en skåpbil och en långtradare kolliderade vid 21.20-tiden på riksväg 50 vid infarten till Östra Löa.

Annons

Personbilen färdades söderut. Han körde om flera fordon, varav en skåpbil var det sista. Plötsligt visade det sig att han skulle svänga vänster och bromsade kraftigt. Chauffören av skåpbilen hann inte väja utan körde på personbilen som slungades över i norrgående körfält. Där kom en långtradare, som kolliderade med bilen. Ett stort räddningspådrag sattes snabbt igång - flera polisbilar, minst fyra ambulanser samt räddningstjänst kallades till olycksplatsen.

"Det small till"

Stina Gottliebsson, som bor i närheten, hörde kollisionen och rapporterar:

- Jag var ute och gick med hunden när jag hörde att det small till. Sedan blev det bara tyst. Inga skrik, ingenting.

Två personer, förarna av personbilen och skåpbilen, fördes till Lindesbergs lasarett med okända skador. Vid 21.40-tiden utförde ambulanspersonal hjärt-lungräddning på en person i anslutning till olycksplatsen. Vid midnatt meddelade Lindesbergs lasarett att en person avlidit och att en annan behandlats för lindriga skador. Man ville inte delge några andra detaljer rörande offren.

Under natten kom det uppgifter om att den avlidne är föraren till personbilen, en 23-årig man.

Det rådde under kvällen totalstopp i bägge körfält på riksvägen och det låg enligt uppgift glassplitter på hela vägbanan. Arbetet försvårades av att det var mycket mörkt på platsen.

Mer läsning

Annons