Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kväll för lokalkulturen

När Lindesberg arena invigdes för ett år sedan fick kommunen kritik för att inga lokala artister fick medverka. Men när arenan återinvigdes inför mellan 1 400 och 1 500 åskådare på fredagskvällen fick det lokala kulturlivet stort utrymme.

Annons
90 personer. Första aktens avslutande Viva la vida med 90 medverkande blev ett mäktigt nummer. I förgrunden syns Björn Eremo.  BILD: HÅKAN EKEBACKE

–Fantastiskt vad amatörerna lyfter sig, säger Per Fritzell, konferencier, underhållare och arrangör av galan. Vi ska köra precis på det här sättet varje år.

En av de lokala förmågor som fick möjlighet att visa upp sig för en bredare publik är 22-årige Christoffer Sjögren, musiklärare i Lindesberg.

Hoppas på fler gånger

– Jag kan inte annat än le, säger Christoffer minuterna efter första aktens slut. Det här var häftigt och blir ett minne för livet. Nu hoppas jag att de vill ha med mig på fler grejer i framtiden.

Det allra häftigaste tycker Christoffer var det sista numret i första akten. Då fanns Lindesbergs storband, manskören Harmoni, Esteprogrammets kör och sångarna Martin Almgren, Björn Eremo och Christoffer på scenen.

– Vi var nog 90 personer och det blev ett bra tryck bakifrån. Bara synd att låten kom lite i otakt i början.

Christoffers dröm är att kunna försörja sig som sångare och låtskrivare i framtiden. Han har redan skrivit ett antal låtar och fler lär det bli.

– Än än så länge har jag inte skrivit alltför många som jag är nöjd med.

Markoolio gästade

Efter paus stod Linda Bengtzing och Marko ”Markoolio” Lehtosalo för underhållningen. Speciellt den yngre delen av publiken hängde med i låtarna.

– Även nästa år kommer det att bli minst en gästartist, säger Per Fritzell. Jag har så gott som gjort klart med en gammal vän.

Mer läsning

Annons