Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktig utmaning

Kåfalla herrgård får ett nytt föreståndarpar. Det är Skövdeborna Dennis och Maria Hjalmarsson som tar över verksamheten från och med 1 september.

Annons
Nya föreståndare. Till hösten tar Maria och Dennis Hjalmarsson över verksamheten i Kåfalla.

Kåfalla herrgård, strax öster om Lindesberg, har en lång och gedigen historia. Det startade redan på 1920-talet då herrgården var ett ålderdomshem.

Sedan dess har verksamheten ändrat riktning och nu fungerar platsen som kurs- och konferensgård. Sommartid finns även ett kafé med hembakat. Verksamheten drivs av en stiftelse med Eveangeliska frikyrkan som huvudman.

Förbereder flyttenDennis och Maria Hjalmarsson är förvänsfulla inför sitt nya uppdrag som föreståndare och just nu är de i full gång med att förbereda flytten från Skövde.

Dennis har arbetat som pastor i 14 år och är välbekant med trakterna kring Kåfalla. Han har varit där i samband med konfirmationsläger, både som lärare och elev,

– Men nu är det en helt ny situation. Det känns oerhört spännande, en riktig utmaning, säger han och Maria nickar instämmande.

Paret vill att grundtanken med platsen ska leva vidare.

Handlar om välbefinnande– Det är en riktig oas. Allt handlar om välbefinnande, både för kropp och själ, säger Maria.

Förhoppningen är att Kåfalla ska vara en plats som man vill åka till, oavsett om det är för kick-offen, bröllopet eller för att bara koppla av. De understryker att alla ska känna sig välkomna.

– Även om vi har en kristen grundsyn så är gården öppen för alla, säger de.

Skönt att lämna överDen nuvarande föreståndaren, Ingrid Åberg, tycker det känns bra att lämna över till ett nytt par och att verksamheten får fortleva i samma anda.

– Kåfalla har varit en plats för helande i över 80 år, det säger ganska mycket, säger Ingrid.

– Det finns så myc-ket minnen och historia här. Det är en plats som har betytt mycket och vi hoppas att det ska vara så även i framtiden, säger Dennis.

Anrik plats. Sedan 1920-talet har det bedrivits verksamhet på Kåfalla herrgård.

Mer läsning

Annons