Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vecka med liv och lust på schemat

Speeddejting, danskurser, insamlingar till välgörande ändamål och föreläsningar om bland annat säkert sex. Denna vecka är temat Liv och Lust för eleverna på barn- och fritidsprogrammet.

Annons
Grupparbete. I Jalal Isam, Emma Auer, Jessica Karlsson, Mikaela Lindberg, My Agnesdotter, Emelie Eriksson och Gustav Fernkvists grupp har man planerat att samla in pengar till Läkare utan gränser genom att pärla armband med texten ”Save a child”.Foto: Sofia Gustafsson

En vecka varje år gör eleverna på barn- och fritidsprogrammet ett avbrott från lektionsundervisningen för att ha en gemensam temavecka över årskurserna.

– Det är en gammal tradition, säger Birgitta Lindblom, lärare, och berättar att temaveckan är ett tillfälle för eleverna att lära känna varandra bättre och att skapa en vi-känsla på programmet.

– Vi började veckan med speeddejting. Det blev mycket skratt, eleverna bjöd på sig själva och det var lustfyllt, säger Birgitta Lindblom.

I fjol handlade temaveckan om solidaritet medan årets tema, Liv och Lust, är ett av Lindeskolans övergripande teman som alla program kan jobba med.

Årets temavecka har kompletterats med underrubriken ”Tillsammans kan vi göra skillnad”.

– Eleverna har fått i uppgift att i grupparbeten starta insamlingar till Läkare utan gränser, säger Birgitta.

Insamlingen fortgår till och med den sjätte maj.

– Grupperna får själva välja hur de vill göra för att samla in pengar. Sedan ska de redovisa resultatet, hur de har jobbat med marknadsföring och vilken målgrupp de vänt sig till.

Cirka 55 elever deltar i temaveckan. De är fördelade i sex grupper som nu ska sporra varandra att samla in så mycket pengarde kan till Läkare utan gränser.

– Vi har beställt pärlor så vi ska göra armband och sälja, säger Emma Auer vars grupp ska samla in pengar genom att göra armband med texten ”Save a child”.

– Armbanden blir ett bevis på att man har varit med och skänkt pengar till ett gott ändamål, säger Jalal Isam.

De får dock hård

konkurrens från de andra grupperna som bland annat kommer att sälja kakor, rosor och en grupp som sätter sitt hopp till kommunens företag.

– Vi ska åka till olika företag och be dem skänka pengar, säger Ellinor Johansson.

– Det är en utmaning att göra något helt annat än man brukar, på det här sättet får vi nytta av det vi lärt oss på skolan i form av marknadsföring och att träffa andra människor, säger Gabriel Vesterlund.

Reklam. På flera ställen centralt flaggas det för insamlingen.

Mer läsning

Annons