Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enig tillsättning av väl provkörd socialchef

En enig kommunstyrelse erbjöd under onsdagsförmiddagen Madde Gustafsson tjänsten som chef för socialförvaltningen i Lindeberg.

Annons
Den första april blir Madde Gustafsson socialchef i Lindesberg. Hon har varit tilförordnad på tjänsten sedan våren 2013.

– Jag har ju sökt jobbet och vill ha det och har samtidigt fått pröva på det under en längre tid så jag tackar ja, säger Madde Gustafsson.

Tiden som tillförordnad kunde i och för sig resulterat en annan inställning.

– Även om det är ett utsatt och svårt uppdrag har det fungerat bra hitills tack vare ett bra stöd i organisationen, säger Madde Gustafsson.

I dagligt tal används begreppet socialchef för förvaltningschefsuppdraget.

Madde Gustafsson har tidigare haft verksamhetschefstjänster i både Lindesberg och Nora.

I kommunstyrelsen ville Aniette Lindvall (M) veta lite mer om rekryteringsprocessen som handlagts av en särskild rekryteringsgrupp..

– Vad hade de andra sökande i bagaget och hur har ni resonerat. Förslaget är bra, men det är em utsatt speciell tjänst, sa hon.

Kommunchef Christer Lenke berättade att av de övriga sex sökande fanns varierande erfarenhet från enhetschefsnivå. Ingen bedömdes mogen att kliva upp till att bli förvaltningschef. En sökande hade haft rätt nivå på tidigare tjänster, men flyttat över hela Sverige till dussinet olika jobb under få år. Där sa de fackliga representanterna ifrån direkt.

– Vi kände oss trygga i att föreslå Madde Gustafsson. Hon har också visat att det fungerar i verkligheten, säger Christer Lenke.

Mer läsning

Annons