Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enskilda möten för att reda ut vad som hände

Någon ursäkt eller utlovad kontakt med kommunalråd Anders Ceder (S) har Helena Hansson, medarbetaren vars enhetschef agerade i strid med efterforskningsförbudet, inte fått. Däremot har hon och hennes kolleger kallats till enskilda möten.

Annons
Utredning. De enskilda mötena är en del av utredningsuppdraget, enligt Carina Fyrpihl, personalchef på Lindesbergs kommun.

I veckan har de medarbetare som deltog vid personalmötet, då en enhetschef i Lindesbergs kommun höll upp en anonym insändare och frågade vem som skrivit den, kallats till möte med socialförvaltningschef och avdelningschef.

– Det känns som de inte tror på mig när de vill höra oss en och en. Jag upplever att de gör så här för att leta fel i det jag har berättat, säger Helena Hansson och tillägger:

– Det är väl inget att hymla om, enhetschefen har ju redan erkänt.

Enligt Carina Fyrpihl, personalchef på Lindesbergs kommun, är de enskilda mötena en del av utredningsuppdraget.

– Vi måste samla in information om vad som hänt. I det ingår att träffa hela personalgruppen samt var och en för sig för att få en tydlig bild. Men också att träffa enhetschefen i fråga.

– Vi vill ge varje medarbetare chansen att ge sin personliga upplevelse av det som hände för att få fram en så objektiv bild som möjligt för att kunna se var vi har brustit, tillägger Carina Fyrpihl.

På kommunfullmäktige den åttonde mars sa kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S) att det som inträffat var beklagligt och lovade att personligen kontakta insändarskribenten. Men ännu har ingen framfört någon ursäkt till Helena.

– Någon ursäkt har jag inte lovat att komma med, säger Anders Ceder och fortsätter:

– Jag har inte gjort något fel i det här ärendet. Jag har inte begått något brott och det har inte kommunen heller. Det är en viktig distinktion där.

Anders Ceder säger att han planerar att kontakta Helena Hansson under påskhelgen, eller senast veckan efter.

– Jag kontaktar henne när jag har tillräckligt mycket kött på benen om vad som hänt och vilka åtgärder som kommer att vidtas.

Mer läsning

Annons