Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entusiastbilarnas kosläpp på gång

Mulet och delvis uppsprucket molntäcke under dagen, men regn från kvällen. Så såg väderprognosen ut i onsdags förmiddag för kommande lördag. Då är det Vårmönstring i Lindesberg.

Annons
Motorklubben SHRA:s yngre medlemmar Jonathan Nilsson och Patrik Esenius kommer att synas på Vårmönstringen med sina fordon. Jonathans Plymouth Satellite -68 och Patriks specialbygge för drifting en Nissan 200 SX. Den ska han lägga några kringlor med vid Lindeskolans gamla idrottshall.

Vädret har stor betydelse för tillströmningen av entusiastbilar.

– Temperaturen går att anpassa med kläder, men regn är värre, säger motorklubben SHRA:s ordförande Lena Eriksson.

I år är det 30:e gången som SHRA arrangerar entusiastbilarnas ”kosläpp”. De senaste 20 åren i Lindesberg, tidigare i Örebro och Karlskoga.

– Det är två kategorier som kommer. En på dagen, en på kvällen, säger Hans ”Basse” Eriksson.

Utställningen vid Lindeskolan på dagen lockar superrenoveringarna och sen eftermiddag kväll är det cruising på Kungsgatan fram till klockan 22.

I tisdags satt herr Eriksson hos polisen för att diskutera samarbetet med ordningsmakten.

– Det kommer att finnas 14 gående poliser på stan under kvällen och patruller med bil på tre ställen. I Flugparken, vid Statoil och Linde bildelar, säger han.

Rondellerna är brytpunkter för cruisingen.

– Polisen önskade att vi återuppväckte kvällsfesten vid Lindehov, men det orkar vi inte med. Nu är det krogen Lasse Maja vi samarbetar med för kvällen där det blir Rockabillymusik.

Lif Lindesbergs ungdomar har engagerats för städning av stan efter arrangemanget.

Mer läsning

Annons