Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett försmak som gav mersmak

Stadsbiblioteket i Lindesberg fylldes under lördagens vernissage Försmak Vinterspår till bredden, både av konst och av betraktare.

Annons
Fullt hus. Det var många som lockades till stadsbiblioteket i Lindesberg för att få sig en försmak av vad som komma skall under årets Vinterspår den första helgen i februari.

”Det här är ett kulturevenemang som vi ska vara mycket stolta över”, sa Carina Östrand (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, när hon invigde försmaksutställningen.

– I Vinterspår deltar en blandning mellan etablerade konstnärer och amatörer, säger Carina Östrand som tycker att det är däri evenemangets storhet ligger.

– Det är blandningen mellan dessa som är tjusningen.

Själv har hon lagt upp en rutt inför Vinterspår som går från söder till norr.

– Jag tycker att Vinterspår är helt fantastiskt, det visar att det finns så mycket skaparkraft och så många betraktare i kommunen. Alla vill vara med, säger Carina Östrand.

Den uppskattningen inför kulturevenemanget var hon inte ensam om att visa.

Försmaksutställningen lockade till sig så pass mycket människor att det blev trångt mellan konstverken.

– Det är mycket fint att titta på och det är mycket folk här som gör det, konstaterade Kjell Persson från Kopparberg.

Han var där tillsammans med sin fru som själv ställer ut under Vinterspår.

– Hon målar tavlor. Det är sådana saker jag tycker mest om, landskapsbilder. Men jag tycker om det mesta, så länge jag får chansen att titta på det en stund, säger han.

Invigningstalare. Carina Östrand (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, höll ett invigningstal där hon tackade arrangörerna och deltagarna och förklarade vernissagen Försmak Vinterspår för öppnad.

Mer läsning

Annons