Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ettårig lösning för ny koncernledning

På tisdagsmorgonen utsåg Linde Stadshus AB:s styrelse Stefan Eriksson till verkställande direktör och Christer Lenke till vice vd i moderbolaget för kommunkoncernen.

Annons

– Det här är en praktisk lösning. Avgående vd Peter Bring kommer att jobba kvar tre månader och Stefan Eriksson har jobbat tillsammans med Peter i ett antal projekt som ska slutföras nu under våren. Kommunchefen Christer Lenke är också väl förtrogen med bolagen, säger Anders Ceder (S), ordförande i Linde Stadshus AB.

Stefan Erikssom har under många år suttit i ledningen för kommunens bostadsbolag Libo. Han var på väg att trappa av sina uppdrag, men nu blir det en tillfällig förändring på detta.

Under Linde Stadshus ligger kommunens åtta bolag som exempelvis Linde Energi AB samt Falab, Fastigheter i Lindesberg AB där bland annat Libo och Energikällan AB finns.

Vice vd-posten är ny och båda tillsättningarna gäller för 2014. Vad som kommer därefter är oklart. Det pågår både ett arbete med att se över den politiska organisationen och bolagsstrukturen. En eventuell förändring sker i så fall 2015. Därutöver är det val i höst.

Peter Bring utsågs då han var kommunchef till vd i moderbolaget. Det deltidsuppdraget följde med honom när han övergick till att bli näringslivs- och utvecklingschef, men i höstas sade Bring upp sig från båda jobben.

Mer läsning

Annons