Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-besök på Lindeskolan

För de äldsta eleverna på Lindeskolan innebär 2014 att de för första gången får vara med och rösta. Som en del av förberedelserna besöktes skolan i går av EU-parlamentarikern Kent Johansson.

Annons
Välfylld aula. På tisdagen gästades Lindeskolan av EU-parlamentarikern Kent Johansson.

Lindesberg. Lindeskolan satsar stort på det så kallade supervalåret 2014.

Den 25 maj stundar EU-val, och 14 september är det dags för riksdagsval. Bland annat kommer företrädare för de politiska partierna att under året besöka skolan, och för de elever som har rösträtt kommer ordnas möjlighet att förtidsrösta vid ett alldeles eget val i skolans lokaler.

På tisdagen handlade det om EU, och en välfylld aula fick höra centerpartisten Kent Johansson berätta om sitt jobb som EU-parlamentariker.

– EU handlar om att vi i Europa ska ha det lättare att leva tillsammans. Idag har 28 länder valt att samarbeta, och fler står på tur.

Kent Johansson är van att fördela sin arbetstid i flera länder, och så här i valtider ska extra många svenska städer få besök.

– I EU är vi 20 parlamentariker från Sverige, och slår man ut det per antal invånare betyder det att vi var och en representerar bortåt en halv miljon svenskar. Då gäller det att vara ute och lyssna på folk. Som här i Lindesberg till exempel.

Kent Johansson (c).

Mer läsning

Annons