Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eurolube i Storå flyttar till Stockholm

Till kommande årsskifte planerar industriföretaget Eurolube i Storå att ha flyttat samman med ett systerföretag i Stockholm. – Det har varit tunga besked till anställda, men vi jobbar för positiva lösningar för alla, säger Eurolubes vd Kenneth Ahlin.

Annons

Så länge som företaget var en utpräglad tillverkare var fördelarna större än nackdelarna att ligga i Storå. Det fanns bra personalkompetens i närområdet. Med åren har utvecklingen gått mer och mer mot konsultuppdrag och teknikutveckling samt internationalisering. Då har det bland annat blivit svårare på personalsodan. Med en tilltagande marknadsorientering har kraven på ett mer centralt läge och närhet till en central flygplats ökat. Tre fjärdedelar av försäljningen är export.

– Det är inte på grund av lönsamhetskrav vi förändrar utan av strategiska skäl, säger Kenneth Ahlin, men nämner att i och med flytten kand idag två separata företagsorganisationer slås ihop till en.

Han berättar att personalen prioriterats i första hand. Därför var planen att offentliggöra flytten först i början av sommaren.

– Några kommer att flytta med, några jobba på distans, distansarbete under en tid är en annann lösning och vi jobbar med Trygghetsrådet. Dessutom för vi samtal med lokala underleverantörer om de kan ta över tillverkningen, säger Ahlin. Fyra anställda jobbar i dagens produktion.

Mer läsning

Annons