Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerhill toppar sin topplacering på junior VM

Sebastian Fagerhill, från Frövi Judoklubb, kom femma på junior VM i USA i helgen. landslagskamraten Jonas Björktorp kom också på en femteplats i sin viktklass och tillsammans delade de därmed på Sveriges bästa placeringar.

Annons
Sebastian Fagerhill femma på junior VM i USA.

Frövi Judoklubbs Sebastian Fagerhill går från klarhet till klarhet. I helgen var han med svenska juniorlandslaget till Ft. Lauderdale, USA, och tävlade i Junior VM (JVM).

Sebastian Fagerhill, som tävlar i +100 kilosklassen, gick fyra matcher under JVM och lyckades till slut med prestationen att komma på en femteplats.

Det innebär att

Fagerhill toppar fjolårets resultat då han tog en sjundeplats på JVM i Ljubljana, Slovenien. Ett resultat som då var den bästa svenska placeringen sedan 2008.

Fagerhill tillhörde därmed förhandsfavoriterna i tungviktsklassen och tillsammans med de andra i det svenska JVM-laget förberedde han sig på ett träningsläger i Strasbourg, Frankrike.

Sebastian besegrade

på JVM Yergaliyev Yelaman, från Kazakstan, och Wahid Ahmed, från Egypten. Men fick i sin tur se sig besegrad av ukrainarna Rudnyk Anton och Khammo Iakiv.

Mer läsning

Annons