Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjecentralen stöttas av frimurarna

Frimurarföreningen Bergslagsbröderna i Lindesberg överlämnade i torsdags 9 000 kronor till asylbarnen i kommunen. – Vi lämnar en slant varje gång vi träffas och bestämmer terminsvis till vad pengarna ska gå, säger Lars Idstam.

Annons
Utöver det vanliga. Lars Idstam, Lars Lundholm och Lars-Göran Larsson gav i torsdags BVC-sköterskan Jessica Andersson möjlighet att skaffa något extra till asylbarnen i kommunen som hon har kontakt med på Familjecentralen.

Vårterminens pengar från föreningen överlämnades på Familjecentralen i Lindesberg och till barnavårdscentralens sjuksköterska Jessica Andersson.

– Vi har skänkt pengar till detta ändamål förr. Grunden är att det ska vara till något i närområdet, säger Lars Idstam.

Bergslagsbröderna är en förening som i dagsläget har cirka 80 medlemmar från Lindesberg och grannkommunerna i Bergslagen.

– De senaste åren har vi fått tillskott av medlemmar varje år och de har stannat kvar i föreningen, säger Lars Idstam.

Familjecentralen i Lindesberg drivs tillsammans av kommunen och landstinget.

– Vi har driften finansierad, men det finns inga pengar till något extra. Sådana här bidrag ger oss möjlighet till det, säger Jessica Andersson.

Det handlar om att kunna köpa lite leksaker. Hinkar och spadar till de minsta och exempelvis kritor till lite äldre.

– I många familjer är man heller inte van att leka med sina barn, men hinkar och spadar fungerar alltid för att de ska börja med det, säger Jessica Andersson.

Mer läsning

Annons