Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för flera olika brott

Fängelse i tio månader blev domen för en 30-årig man från Guldsmedshyttan. Han döms bland annat för misshandel, olaga hot, ofredande och grov stöld.

Annons

Den 28 november 2008 stod 30-åringen och två av hans vänner vid en busshållplats i Kopparberg och väntade på bussen. Alla tre var onyktra och de började trakassera en man som också stod där. De kallade honom för rasistiska saker och följde efter och knuffade honom. Väl på bussen började männen bråka med en annan passagerare. En kvinna försökte gå emellan. Även hon blev då utsatt för rasistiska och sexistiska uttalanden. Kvinnan stoppade också männen från att lämna bussen innan polisen kom till platsen.

I mars 2010 hotade 30-åringen en granne genom att vifta med en kökskniv framför henne och uttala att han skulle ”rispa henne”. Han misshandlade henne också genom att ta tag om hennes nacke och hals.

30-åringen har också åtalats för flera olika stölder, snatteri, skadegörelse och narkotikabrott. För samtliga dessa brott döms han nu till tio månaders fängelse.

De två andra männen som var med 30-åringen på bussen döms båda för misshandel och ofredande till dagsböter.

Mer läsning

Annons