Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre busstopp kan ge fler resenärer

Sex busstopp mot dagens tio och en förändrad sträckning över västra industriområdet. Då skulle huvudlinjerna ha chans att bli bättre utnyttjade enligt ett förslag.

Annons

Flera av huvudlinjerna mellan Arboga, Kopparberg, Nora samt Örebro som trafikerar Lindesberg åker via norra infarten till Lindesberg.

De borde i stället åka in vid rastplatsen vid den mellersta infarten på riksväg 50 enligt förslaget. På detta sätt skulle de cirka 1 500 personer som arbetar på bland annat Arvinmeritor få nära tillgång till kollektivtrafik.

Längre till hållplatsen

De som påverkas mest av en förändring är boende på Stadsskogen II som får 1,2 kilometer till närmaste hållplats mot dagens 400 meter till Jätteåkersvägen.

Även Ågården och busstoppet vid Pälsärmsbadet föreslås tas bort. Ågården används flitigt, men där är standarden på ett bekvämt och säkert busstopp för dåligt. Även Molinders väg, kiosken i lasarettsbacken samt Stadsskogen slopas i förslaget.

Förslaget kommer från kommunens transport och miljöstrateg David Larsson. Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, PU, har det på bordet när politikerna kommer från semestern.

Mer läsning

Annons