Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsbolag går in i arenan

Enligt vad NA erfar är det Per Egeryd och Egeryds fastigheter AB som är en ny aktör i föreningsägda driftbolaget Lindesberg arena AB.– Jag kan inte kommentera något idag (läs fredag), men på måndag hoppas jag kunna berätta lite mer, säger Per Egeryd.

Annons

I dag måndag ska kommunstyrelsen ta ställning till ett förslag på nytt driftsavtal för Lindesbergs arena. Villkoren i nuvarande avtal mellan kommunen som äger arenan och driftbolaget har inte fungerat. Kostnaderna för driften har blivit högre än man kunde förutse.

Idrottsföreningarna LIF Lindesberg, Linde Volley, Stråssa gymnastikförening och Frövi judo är ägare till driftbolaget.

Kommunstyrelsen ska i dag även få en ekonomisk redovisning av arenabolagets första verksamhetsår fram till sista april i år. Deras bokslut ska inte vara klart förrän i slutet av denna månad.

Fram till den första maj i våras hade driftbolaget en skuld till kommunen för hyror på cirka en halv miljon kronor. Extra städ och vaktmästeri har kostat ytterligare cirka halvmiljonen utöver vad som budgeterats.

Arenabolaget är inte kommunalt, men upplägget är att en köpare, alternativt ny delägare, ska gå in med nytt kapital i driftbolaget och deras skulder till kommunen ska kunna regleras. Måndagens kommunstyrelse ska ta ställning om kommunen är beredd att teckna ett nytt avtal med den nya aktör som kommunledningen förra måndagen inte var beredd att avslöja förrän först nu på måndag den 7 november.

Mer läsning

Annons