Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fellingsbroborna fick inte kalendern

Oron över att Fellingsbroborna missar viktig samhällsinformation på grund av deras nya postnummer har nu blivit verklighet. När Bergslagens Kommunalteknik (BKT) i slutet av 2013 skickade ut kommunkalendern missades orten.

Annons
Dröjer i Fellingsbro. Först i andra halvan av månaden når kalendern hushållen i Fellingsbro.

Under fjolåret fick många av de boende i Fellingsbro nya postnummer. Det innebär att de med nya nummer numer får sin postutdelning från Arboga.

I samband med denna förändring frågade Fellingsbropolitikern Johan Andersson (C) kommunfullmäktige om risken fanns att Fellingsbroborna skulle missa viktig samhällsinformation. Men trots att han redan i början av 2013 flaggade för risken blev det alltså till slut just så.

– Folk här på orten reagerade ganska snabbt på att vi inte hade fått någon kalender. Jag tog kontakt med BKT och det visade sig att det hade blivit fel någonstans på grund av att vi bytt postnummer, säger Johan Andersson.

Han menar att problemet är mycket större än bara de uteblivna kalendrarna.

– Man får inte bli åsidosatt för många gånger som kommunmedlem och många i Fellingsbro är redan förgrymmade sedan gammalt, säger Johan Andersson.

Enligt honom har kommunmedlemmarna i södra delen av Lindesberg under en längre tid känt sig bortprioriterad av centralorten Lindesberg.

– Att vi inte fått kalendern blev droppen som fick bägaren att rinna över.

Johan påpekar också att man tidigare blivit utan information om bland annat höstlovsaktiviteter.

– Det borde finnas ett gemensamt register över alla kommuninvånare, oavsett postnummer, säger Johan.

På BKT har man konstaterat att det blivit fel och det resulterat i att Fellingsbroborna blivit utan kalender.

– Det har skett ett missförstånd vid beställningen av distributionsområde, säger Anders Hansson, kanslichef på BKT och förklarar vidare:

– Vi gjorde beställningen på kalendrarna på samma sätt som året innan. Men eftersom Fellingsbro nu ligger under Arboga postdistrikt glömdes de bort.

Nu när BKT uppmärksammats på missen hittade den en lösning.

– Det kommer att ske en distribution den 17 januari till hela Fellingsbro, säger Anders Hansson.

Men då BKT:s beställning av antalet kalendrar byggde på postens uppgifter om antalet hushåll i kommunen behöver man trycka upp fler kalendrar för att de ska räcka till Fellingsbroborna.

– Skulle vi inte hinna med det innan fredagen den 17:onde så kommer de i stället att distribueras tisdagen därpå, säger Anders och passar på att beklaga missen.

– Nu får vi dra lärdom av det här och inför nästa utskick säkerställa att det blir rätt. För oss är det värdefullt att få ut den här kalendern till alla.

Mer läsning

Annons