Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femtio nya jobb till hösten

Inför hösten behöver Arvinmeritor anställa totalt femtio personer såsom operatörer, montörer och elektriker. Men även tjänstemän behöver nyanställas.
– Det går uppåt på alla fronter, och det känns väldigt positivt, konstaterar Laila Österholm, ställföreträdande platschef.

Annons

Lågkonjunkturen slog hårt mot företaget. Från att ha nått toppen med cirka 1 000 anställda på fabriken i Lindesberg tvingades omkring hälften av dem sägas upp till följd av krisen.

Men nu går det stadigt uppåt. I dagsläget är man uppe i totalt 740 anställda, mot cirka 600 i februari. Och fler behövs för att klara resten av året.

– Vi är lite försiktiga ändå, men efterfrågan har stigit i höjden. Till stor del handlar det om kunder längre bort i världen, bortom Europa, som börjat handla bra, säger Laila Österholm.

Ett halvår i stöten, så långt framåt vågar företagsledningen titta. Och det halvåret betyder alltså ytterligare ökat behov av personal.

Inför sommaren har fabriken gått för högtryck, och den ursprungliga planen att hålla stängt i fyra veckor har reviderats.

– Produktionen kommer ligga nere i två veckor för att vi ska hinna med underhållsarbetet. Men de andra två veckorna av semesterperioden kör vi med begränsad bemanning i produktionen. Det handlar främst om nya medarbetare som tycker det är okej att jobba då, förklarar Laila Österholm.

När det gäller tjänstemannasidan är det länge sedan som nyanställningar gjordes. Nu behövs alltså även exempelvis produktionsledare och tekniker, men även annan administrativ personal.

I första hand letar företaget efter kompetensen inom länet.

– Men vi ser att vi behöver bli lite bättre generellt på att sälja vårt namn. För örebroarna är det framför allt Atlas Copco som gäller när det handlar om teknikerjobb, men faktum är ju att vi varit lika stora och till och med större än dem tidvis. Ändå är Arvinmeritor ganska okänt, säger Laila Österholm.

Mer läsning

Annons