Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femtonde kalendern kommer den femtonde

På torsdag den 15 december kommer BKT, Bergslagens kommunaltekniks, bildalmanacka i brevlådorna hos cirka 24 000 hushåll i Bergslagskommunerna.

Annons

Norafotografen Roine Magnusson är kanske den mest igenkände och tillhör proffskategorin fotografer. Lindesbergaren Sune Adolfsson representerar amatörerna. De har tre respektive två bilder var med.

– Vi har lyft kvalitén i år och bredden finns med både proffs och amatörer, säger Lena Larje som på konsultbasis hållt i BKT:s almanacksprojekt.

Det hela började som en bildalmanacka för Lindesberg med kommunal information för 15 år sedan. Med 2012 års almanacka blir det den fjärde som BKT gör.

Görs almanackan av gammal vana eller är det ett aktivt beslut?

– Det är i allra högsta grad ett aktivt beslut. BKT måste ge information till invånarna. Oberoende på hur det görs ska det skickas ut. Nu väljer man almanacksformen för att den är uppskattad och trevlig. Där med inte sagt att det automatiskt blir en almanacka även 2013.

Projektet sponsras till en del av BKT:s leverantörer. Respektive kommun står för porto. BKT har betalat lön till Lena Larje för ett par veckors arbetstid. Respektive fotograf får 500 kronor per bild förutom framsidan som ger en tusenlapp.

– Produktionen går runt ekonomiskt i år, säger Lena Larje.

Bildmotiven är fördelade utifrån en rättvisa så att varje ort finns med och olika fotografer samt att motiven passar respektive månad.

Mer läsning

Annons