Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festligt firande av jubileum

Det blev en riktigt festlig förmiddag på Björkhagaskolan i går.Tioårsjubileet firades med trolleri, musik, spex och ballongsläpp.

Annons
Ballonger i repris. Precis som vid invigningen av Björkhagaskolan för tio år sedan släpptes 350 ballonger upp mot himlen. Alla försedda med en lapp med kontaktuppgifter på, ifall någon hittar en ballong någonstans långt borta.

Skolans 350 barn samlades utanför idrottshallen där en scen rullats fram. Love Ekberg, 15 år, tidigare elev på Björkhagaskolan, agerade konferencier och bjöd även på sång och pianospel.

Magikern Peter Brynolf fick många att häpna över trick med rep och kortlek där han tog hjälp av både en elev och en lärare.

Svårt få uppmärksamhet

Lite svårare var det för Roger Sixtensson från Lindesbergsbostäder att hålla barnens uppmärksamhet när han berättade hur stimulerande det var att ha med lärare i planeringen inför byggandet av Björkhagaskolan. Han visade också en önskelista som han fått från elever och lärare, och lovade att det snart ska ordnas både en lång rutschbana och ett till utepingisbord.

Men vad kan vara roligare än när de vanligtvis ordentliga lärarna spexar? De hade spökat ut sig och showade vilt till poplåtar som alla barnen kunde, och blev så klart rikligt belönade med skratt och applåder.

Efter allsång, fanfar och hurrarop fick alla varsin ballong. På given signal släpptes de, precis som vid invigningen för tio år sedan, och seglade iväg mot en nästan klar himmel.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Arnold Bengtsson (S) gick runt och trivdes.

– Jag var med i hela processen runt bygget, och det blev ju så bra.

Nadya Greseva-Nevodnich och Arnold Bengtsson (infälld).
Svalkande. Lindesbergsbostäder bjöd på isglass, vilket var mycket uppskattat i värmen.

Mer läsning

Annons