Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde året för Teknikcollegekampen

En chans för länets teknister att träffa varandra och blivande arbetsgivare. Det är idén bakom Teknikcollegekampen som genomfördes i Lindesberg arena i går för fjärde året i rad.

Annons
Fjärde gången I arenan. ” Vi har varit här alla år. Det funkar bra med en stor lokal och med närheten till skolan. Här finns också all utrustning vi behöver”, säger Anna Hellmark.

– Tanken är dels att eleverna får träffa varandra och se att Teknikcollege är en stor organisation, och dels att de ska få träffa företag och samarbetspartners som vi har, säger Anna Hellmark som är ungdomsinformatör på Teknikcollege i Örebro län står bakom arrangemanget.

Under dagen möttes

270 elever i årskurs 1 på de teknik- och industriprogram runt om i länet som är certifierade Teknikcollege, för att tävla mot varandra på olika stationer i en tiokamp.

– Det är alltifrån att läsa broschyrer och svara på frågor om företaget till att bygga så högt torn som möjligt av kaplapinnar eller att känna igen olika verktyg. Så det är väldigt spritt, säger Anna Hellmark.

I år medverkade bland annat Meritor, Ovako och Volvo CE och flera andra av länets större industrier.

– Det är mycket för dem som samarbetet finns till. För att de ska kunna stärka sin kompetens i framtiden, säger Anna Hellmark.

– Nu håller vi att arbeta fram en Teknikcollegekamp för tekniktvåorna också, fast då med tävlingar i skolämnen som fysik och design. Men där är vi precis i startgroparna.

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering med syfte att stärka utbildningsnivån inom teknik och att få fram den utbildade arbetskraft som efterfrågas av företagen.

I Örebro län är Lindeskolan, Tullängsskolan i Örebro, Alléskolan i Hallsberg, Möckelngymnasiet i Karlskoga och Rinman Education i Hällefors certifierade.

Bakom certifieringen står både fack och arbetsgivare inom industrin.

I Örebro län samarbetar Teknikcollege bland annat med Örebro universitet, Kommunala teknikskolan och Entreprenörskap i skolan.

Mer läsning

Annons