Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera chefer saknas

Kommunens ledning är i ett allvarligt läge. Det anser Anders Ceder (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

I fredags var första pensionsdagen för personalchef och biträdande kommunchef Eva Wahlsten. Hon har flyttat fram denna tidpunkt vid tidigare tillfällen.

Börjar i augusti

Den nya personalchefen Carina Fyrpihl börjar inte förrän i augustii.

Samtidigt är kommunchef Lennart Jansson på väg att lämna ansvarsområdet. Rekryteringen av ny kommunchef har inte gått så fort som Anders Ceder önskat.

Återanställa Bring

Han hade redan förra veckan velat återanställa förre kommunchefen Peter Bring, men inte fått gehör för detta från oppositionen.

Rekryteringen av kultur- och fritidschef pågår sedan länge liksom att det inte finns en permanent lösning med förvaltningschef på Bergslagens miljö- och byggförvaltning.

– Som tur är finns förvaltningschefer på de tyngsta förvaltningarna, socialförvaltningen samt barn- och utbildning. Men det här är ett verkligt problem, säger Anders Ceder.

Den närmaste tiden kommer kommunledningen att bestå av en provisorisk organisation där Lennart Jansson, och ekonomichef Gunilla Sandgren har huvudansvaret.

Krisledning

Om något allvarligt och extraordinärt skulle hända i kommunen kan en krisledningsnämnd och en krisledningsstab ta över ledningen i kommunen.

Nämnden har samma uppsättning som planerings- och utvecklingsutskottet, med Anders Ceder och Irja Gustavsson (S) som ordförande och vice.

Staben med förvaltningschefer och tjänstemän ska ledas av kommunchef eller biträdande kommunchef.

Beredd att kallas in

I fredags fanns officiellt ingen biträdande kommunchef och Lennart Jansson var på solsemester. Han ska vara åter på plats på måndag.

– Skulle något hända förutsätter jag att jag kallas in, säger Eva Wahlsten.

Mer läsning

Annons