Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera drunkningstillbud på Lindesjön

Vid halv tolv-tiden idag fredag fick Nerikes brandkår rädda en person i norra delen av Stora Lindesjön som gått ned sig genom isen. En timme senare var det dags för nästa utryckning. Det visade sig inte vara något tillbud, utan en pimplare som satt på isen.

Annons

Räddningstjänsten larmades av en person som från Strandpromenaden sett drunkningstillbudet. En mansperson låg i vattnet cirka 300 meter ut från Lindeskolan och Lindesberg arena.

Det var i området för Torphyttebäckens utflöde i Lindesjön.

– Han låg där ute och ropade på hjälp, säger Christer Sundqvist, inre befäl hos Nerikes brandkår.

Räddningstjänsten gick ut från Strandpromenaden med en räddningssläde. Tog hand om personen i vattnet och förde honom till en ambulans som stod och väntade vid stranden nedanför arenan.

– Han hade legat i rätt länge när vi kom och var nedkyld när vi fick upp honom, säger Sundqvist.

Enligt räddningstjänsten var mannen inte alltför svårt medtagen, men kördes till Lindesbergs lasarett.

Isen på Lindesjön är på väg att gå upp. Det finns öppna råkar och stora områden med rutten is. Ändå sågs flertalet personer gå ute på isen i fredags förmiddag.

När räddningstjänsten var på väg tillbaka till brandstationen larmades nästa drunkningstillbud. Nu längre söderut på sjön. Det visade sig dessbättre inte vara något tillbud, utan en fiskare som satt och pimplade på isen. Larmet hade kommit från en privatperson som trott att personen ute på isen var nödställd.

Räddningstjänsten varnar nu för svaga isar runt om i länet.

– Ja, de är svaga och det går fort nu i det milda vädret, säger Christer Sundqvist.

Mer läsning

Annons