Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytt av Frövi-bibliotek ska övervägas mer noga

I onsdags bestämde Bun, barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, att ta omtag på flyttplanerna för biblioteket i Frövi.

Annons

– Knäckfrågan är vad som är bäst för Frövi, säger Linda Svahn (S), nämndordförande.

I september i fjol beslutade barn- och utbildningsnämndens samt kultur- och fritidsnämndens gemensamma arbetsutskott att ge respektive förvaltningschef ett uppdrag.

Det var att utreda en liknande flytt i Frövi som tidigare skett i Storå av biblioteket till skolans lokaler. Där är erfarenheterna goda.

I december bestämde kultur- och fritidsnämnden att en flytt skulle ske, och öppnade samtidigt för att skapa en central mötesplats i gamla Folkets hus.

Det resulterade i bland annat ett 20-tal protester från olika organisationer. Bland annat bostadsrättsföreningar, Positiva Frövi, Pappers och Frövi S-förening samt de tre kyrkorna i Frövi och enskilda.

De två förvaltningscheferna har till dags dato inte haft möjlighet att ro utredningsuppdraget i land.

Fastighetsförvaltaren för berörda lokaler, Libo, har inte hört ett knäpp.

– Nästa vecka ska vi ta en ny diskussion i arbetsutskottet med ett underlag från tjänstemännen. Förutom kostnadsberäkningar måste vi väga in exempelvis vad som är bäst för Fröviskolan och vad ortsborna vill, säger Linda Svahn.

Kultur och fritidsnämndens beslut från december kan komma att omprövas.

Mer läsning

Annons