Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folket flockades när rallyt gjorde halt

Service- och lunchuppehållet för Midnattssolsrallyt längs Banvägen i Lindesberg drog väldigt mycket folk. Många lindesbergare och bergslagsbor passade på att ta sig en titt på bilarna när de stod uppställda.

Annons
Bilkoll. Lindesbergarna Elenor Persson, Eriks Svensson och deras son Felix, två år, passade på att titta på bilarna.

 Lindesbergarna Elenor Persson och Erik Svensson med sonen Felix, två år, kollar in den första bilen som ställde upp sig på gräsplanen nedanför Lindegården.

– Felix älskar rallybilar, berättar Elenor.

Det är första gången de passar på att gå hit och titta på bilarna under lunchuppehållet. Jättehäftigt, tycker de – och intressant. Nu kommer de att gå runt till de olika ekipagen under dagen, allt som de anländer till Lindesberg.

Äldsta bilen är en Jaguar från 1956. Den spanar Roger Eriksson från Lindesberg gärna in. Han hans svärson Staffan Lindh från Ulricehamn följer rallyt på sina motorcyklar. Lunchuppehållet i Lindesberg där alla ekipage visar upp sig gillar de skarpt.

– Det är ju folkfest det här, säger Roger.

Det är roligast när bilarna är i bruksskick så de kan åka med dem, tycker han.

– Och det ska fungera tycker jag.

Rally brukar han alltid åka på om det är inom rimligt avstånd. Nu följer han och Staffan flera specialsträckor på sina motorcyklar.

– Det är perfekt att åka motorcykel, då kommer man fram.

Zebastian Bäckius och Zackarias Bäckius, båda 17 år från Lindesberg, tycker också att det är intressant att spana in bilarna. Särskilt kul är det när de är ombyggda. Och det mest spännande de sett hittils är en Volvo 164 som är väldigt bucklig. Det visar sig vara fjolårsvinnaren Tom Damberg, som voltat med bilen på specialsträckan Striberg. Både han och hela serviceteamet kämpar nu hårt mot klockan för att få i ordningen ekipaget till den utsatta starttiden.

Läs mer i dagens NA

Äldsta bilen. En Jaguar från 1956 var äldsta bilen, och lite av en publikmagnet. Roger Eriksson från Lindesberg och hans svärson Staffan Lindh från Ulricehamn kollade in skapelsen.
Första parkett. Carola Vikström bor alldeles intill Banvägen, och bjöd in familjen Lundström med Eva och hennes son Wille med kusinen Elis och hans pappa Magnus Lundström.
Tekniska problem. Torgny Arvidsson och Per-Arne Svensson från Nora i Porschen från 1958 hade en del tekniska problem, men trots det roligt att vara med tycker de.
Det är ju folkfest det här.Besökaren Roger Eriksson
Full tank. Janne Westlunds serviceteam i full gång att tanka, här Thomas Johansson och Janne Jansson.

Mer läsning

Annons