Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkhälsan i fokus på kommunkonferens

Folkhälsoteamet i norra Örebro län arrangerade en länsdelskonferens på fredagen. Temat var arbetet med folkhälsan i ett jämlikhetsperspektiv.

Annons
Folkhälsa. Cecilia Karlsson och Louise Källbom berättar om sociala investeringsfonden i Norrköping.

Församlingshemmet i Lindesberg var platsen för konferensen som samlade ungefär 70 personer från bland annat kommunkontoren i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg.

– Målsättningen med konferensen är kunskapspåfyllning, delge varandra hur vi jobbar och hur vi fokuserar på folkhälsoarbetet i kommunerna. Det finns många utsatta grupper av människor i samhället som behöver fokus i hälsoarbetet, säger Christer Lenke, kommunchef i Lindesberg.

Folkhälsa är en klassfråga. Konferensen hade som rubrik ”Social hållbarhet och en god och jämlik hälsa i norra Örebro län”. Det var föreläsning med Hans Abrahamsson, Göteborgs universitet, om samhällsomdaningar och den socialt hållbara utvecklingens förutsättningar. Därefter belystes projekt i länsdelen om äldre människors hälsa och hur föreningslivet kan fungera som en arena för integration och hälsa. Sedan grupparbeten med samling efteråt för en sammanfattning.

– Vi vill lyfta fram människorna och vi vill diskutera hur skillnaderna i hälsa ser ut i olika grupper i samhället, säger Linnéa Hedkvist från folkhälsteamet i norra Örebro län.

Mer läsning

Annons