Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet kräver en offentlig ursäkt

En offentlig ursäkt från den politiska majoriteten i Lindesbergs kommun behövs för att skicka de rätta signalerna enligt FP. 

Annons

I ett brev skrivet av Folkpartiets ordförande Göran Gustavsson ställs kravet att den politiska majoriteten i Lindesbergs kommun går ut med en offentlig ursäkt till Helena Hansson, den personliga assistenten som utsattes för påtryckningar av sin chef efter att hon skrivit en anonym insändare i Nerikes Allehanda.

– Utan en klar ursäkt från politiskt håll så blir det inget mer av det här. Det ger signaler ned i tjänstemannaled som gör att liknande situationer kan uppkomma igen, säger Göran Gustavsson (FP).

I brevet skriver han vidare att kommunalrådet Anders Ceder (S) bagatelliserar händelsen i och med sitt uttalanden i NA om att det som inträffat är ytterst beklagligt men att det förekommer fel i en sådan stor organisation som Lindesbergs kommun.

”Folkpartiet anser det är allvarligt att bryta mot efterforskningsförbudet och det kan inte bagatelliseras till att det enbart är ytterst beklagligt och att det är en stor organisation”, skriver Göran Gustavsson.

Mer läsning

Annons