Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarnas förskola öppen för fler

I lördags var det öppet hus på föräldrakooperativet Slangbellan. De som har sina barn där öste lovord över sin gemensamma förskola. Några nya intresserade dök också upp.

Annons
Byggprojekt. När förskolan Slangbellan hade öppet hus i lördags passade Mirelle Östervall och Vilgot Sjösten på att leka i rummet  där klossar av olika slag finns. Förskolechefen Karin Ringaby fick också vara med en stund.Foto: Kerstin Schönström

Fellingsbro. Jenny Kristinadotter sitter med sonen Maximilijam i famnen. Hon är nyinflyttad.

– Jag har haft mina två äldre barn på kommunalt dagis där jag bodde förut. När vi kom hit ville vi ge ett kooperativ en chans så vi var här på besök. Och sen var det ingen tvekan. Här ville vi ha Maximilijam.

Nu har det gått ett par månader och Jenny har varit med på höstfixardagen.

– Det var roligt, man får gemenskap, här är en härlig sammanhållning.

Hon och de andra föräldrarna pratar om att förskolan har en lugn stämning bland både barn och vuxna.

Delaktigheten är det som formellt skiljer denna förskola från andra. Föräldrarna förväntas hjälpas åt med olika göromål.

–Det lilla man får göra ger så mycket tillbaka, tycker Kate Nilsson som har sin dotter Mirelle Östervall på förskolan.

Marcus Svankvist och Marion Eklund ska om ett halvår lämna dottern Molly på förskola och kanske blir det Slangbellan. De gjorde ett första besök i lördags, då de fick höra andra föräldrar berätta om sina erfarenheter.

–Jag vill att hon ska gå här, säger Marion.

Pappor. Christian Björkman med Maja på armen berättar om Slangbellan för  Marcus Svankvist med dottern Molly, som är på besök för första gången.
Kooperativ. Föräldrarna på Slangbellan är delaktiga i förskolan på flera sätt. Marion Eklund, i blått,  bjöds på fika och massor av information när hon hälsade på.
Karin Ringaby är förskolechef och hon säger att det finns plats för fler barn just nu.

Mer läsning

Annons