Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbättringspris för sång, musik och dans

Jenny Andersson och Katarina Enells arbete inom Daglig verksamhet Kompassen och Paletten gav dem Socialnämndens förbättringspris.

Annons
Prisutdelning. Det kom som en överraskning för Jenny Andersson och Katarina Enell när de igår tilldelades kommunens förbättringspris av Irja Gustavsson (S), ordförande för Socialnämnden.Foto: Sofia Gustafsson

Socialnämnden i Lindesberg delade igår ut det första förbättringspriset sedan utmärkelsen inrättades.

– Det ska gå till någon som har förbättrat en verksamhet inom områden som till exempel äldreomsorg eller funktionsstöd, säger John Omoomian (S), vice ordförande i Socialnämnden.

Priset består av ett diplom samt en värdecheck på 20 000 kronor.

– Syftet med priset är att stimulera till fortsatt utveckling av verksamheten, något som i slutändan ska komma brukarna till godo, säger John Omoomian.

I år delade Socialnämnden ut två förbättringspris. Det ena gick till Anders Johansson för hans effektivisering av datasystem. Det andra tilldelades Jenny Andersson och Katarina Enell för deras arbete med sång, musik och dans inom Daglig verksamhet Kompassen och Paletten.

– Jag är alldeles mållös, säger Jenny Andersson efter prisutdelningen.

– När jag hörde om förbättringspriset först gången så tänkte jag att vi kunde vinna det, men sen dess har det hunnit falla i glömska.

Vad ska pengarna gå till?

– De ska gå till något som hela dagligverksamheten har nytta av, vad vet jag inte än men nu kan man börja drömma, säger Jenny.

Mer läsning

Annons