Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fordon är ständig punkt hos barn- och utbildningsnämnden

Fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan har vissa år varit hotat. Nu handlar det om att få till en långsiktig lösning lokalmässigt, men det finns även ett litet hot.

Annons

Inriktningen transportteknik på fordonsprogrammet flyttades för några år sedan från Lindeskolan till Bandygatan och Bilprovningens gamla lokaler. Arkivbild: Michael Landberg

Programmet är mer eller mindre en ständig punkt på alla sammanträden i barn- och utbildningsnämnden. Så har det varit till och från i många år.

– Den stora utmaningen är att få bort tunga fordon och trafik på skolområdet, säger nämndordförande Linda Svahn (S).

Sedan transportprogrammet flyttade från Lindeskolan till före detta bilprovningens lokaler på Bandygatan har fordonstrycket på det övriga skolområdet lättat. När sedan kommunala fastighetsbolaget Falab köpte fastigheten på Bandygatan har tidspressen att få till en långsiktig lösning också minskat.

Den långsiktiga lösningen finns en förhoppning om att få till läsåret 2019/2020.

Lindeskolan, förvaltningen samt nämnden arbetar efter tre inriktningar.

Att satsa på att hela fordonsprogrammet ska ligga vid Bandygatan. Det innebär stora bygginvesteringar förutom rust av befintliga verkstadslokaler.

Alternativ två är att ha det som det är och bara rusta befintliga lokaler.

Det tredje tankespåret är att ta bort en inriktning på fordonsprogrammet. Sådana tankar har återkommit periodvis, men avslutats. Visserligen är programmet dyrt per elev, men yrkesutbildningarna leder till arbete och de flesta elever blir kvar som skattebetalare i hemkommunerna i Bergslagen.

Mer läsning

Annons