Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Fordonsprogrammet firar skolan med mässa

Firandet av Lindeskolan 50 år rullar vidare. På lördag i form av mässa med fordon- och transportprogrammet som arrangör.

Annons

I vintras började de spåna på idén och senaste månaderna har förberedelserna varit intensiva inför aktiviteterna som kommer äga rum vid Lindeskolan på lördag.

Då fylls torget av häftiga trailerdragare, traktorer, skotare, projektbilar, tävlingsbilar och allehanda annat fordonsrelaterat.

– Tanken var att dra hit kringliggande näringsliv och samarbetspartners för att visa upp dem och framför allt visa upp vårt program, säger läraren Ingvar Hedberg.

Och de lyckades bra.

– Många nappade direkt. Dessutom är det flera som skulle ha velat vara med men inte kunnat, berättar kollegan Per-Anton Olsson.

Många av utställarna är tidigare elever som nu kommer med sina firmor för att vara med.

Såväl skogsmaskiner som demobilar ställs ut, och inte minst lockar de med en trailer full med simulatorer så att den som vill kan testa att ratta olika fordon.

Även nuvarande elever visar upp projekt som de jobbat och jobbar med. Syftet med dagen är att försöka väcka ungdomars intresse, och att visa upp själva utbildningen som dagen till ära även kommer ha öppet hus i lokalerna. Dessutom blir det utlottning av vinster och försäljning av jubileumsprylar.

– Så nu hoppas vi bara på fint väder och mycket folk, säger Per-Anton.

Mer läsning

Annons