Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag i medvind nyanställer

Vestascasting Guldsmedshyttan AB har behov av mer personal. Redan har fem nyanställda börjat jobba på gjuteriet och efter helgerna kommer ytterligare en eller ett par personer rekryteras.

Annons

Gjuteriet ska öka produktionstakten nästa år och det är med anledning av det som behovet av mer personal uppstått.

– Vi har redan femskift i gjuteriet och nu fyller vi på varje skift för att hinna med, berättar personalchef Ann-Louise Johansson.

Minst ett halvår framöver ser man behov av att vara fler.

– Det är en hyfsat stabil bransch. Det är stora investmentbolag som står bakom satsningarna på vindkraft och där finns ett långsiktigt tänkande vilket är mycket trevligt för oss, konstaterar Ann-Louise Johansson.

Dessutom börjar Sverige bli väldigt stor som kund vilket stämmer väl överens med regeringens mål om utökad vindkraft. Nu är landet den sjätte största vindkraftkunden i hela världen.

På gjuteriet i Guldsmedshyttan tillverkas nav till vindkraftverk samt fundament till infästningarna på vindkrafttorn, pjäser som väger mellan tio och 14 ton. Varje dag lämnar minst ett par långtradare Guldsmedshyttan med delar till nya vindkraftverk ute i världen. Under 2012 ska Vestascastings Guldsmedshyttan producera 13 tusen ton enligt lagd plan.

I dagsläget är man 121 personer som jobbar på bruket i Guldsmedshyttan.

Mer läsning

Annons