Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Författarskap som uppmärksammas

– Jag känner mig hedrad, säger Madeleine Hessérus när hon tar emot kommunens kulturstipendium.

Annons
Prisad. Författaren Madeleine Hessérus samtalade med Arne Johnson om sitt författarskap i samband med bokkaféet på Lindesbergs bibliotek då även stipendieutdelningen ägde rum.

I samband med bibliotekets bokkafé uppmärksammades Madeleine Hessérus, 2014 års kulturstipendiat i Lindesbergs kommun. I motiveringen står bland annat att hennes författarskap är fascinerande vackert, fantasifullt, kunskapsrikt och tankeväckande.

Bibliotekarie Arne Johnson inledde bokkaféet med ett kort samtal med stipendiaten.

Madeleine kommer ursprungligen från Stockholm men flyttade till en gård mellan Frövi och Fellingsbro för tolv år sedan. Hon har ett förflutet som dansare och dramatiker, men på senare år har hon ägnat sig åt romankonsten. Nu avslutas sista delen i en trilogi med de tidigare titlarna Till Isola och Staden utan kvinnor. Arbetsnamnet är Den överflödiga människan.

– Jag tycker om att jobba med motsättningen mellan kultur, civilisation och natur. Min utgångspunkt är stora existentiella frågor speglat genom den lilla människan, säger Madeleine.

Stipendiet är på 10 000 kronor. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Carina Östrand överlämnade även en tavla signerad Arne Johnson.

– Att utdelningen sker här är en tillfällighet, men känns helt rätt. Biblioteket har betytt oerhört mycket i arbetet men även för att lära känna bygden och människorna, säger Madeleine.

Mer läsning

Annons