Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försenad rivning drabbar dagis

Rivningen av ”Gula villan” i Ramsberg drar ut på tiden. Flytten av förskoleverksamheten i åtta veckor i stället för fem innebär många extra mil för Ramsbergsfamiljen.

Annons
barnen drabbas. Jennifer Jennessen tycker att rivningen av Gula villan i Ramsberg borde skyndas på. Arkivfoto

Förskoleflytten medför 35 mil och tre och en halv timmes extra restid i veckan för familjen Jennessen Nordström. Nu kommer konsekvenserna att pågå längre än planerat.

Under rivningen av lärarbostaden ”Gula villan, som är belägen mellan skolan och förskolan i Ramsberg, flyttas barnomsorgen tillfälligt till Hagabacken i Guldsmedshyttan. Boende på orten har uppmärksammat att rivningen som var planerad att genomföras mellan vecka 26 och 30 ännu inte påbörjats.

– Jag fick ett mejl från rektorn i Ramsbergs skola som upptäckt att de inte har satt i gång. LIBO hade meddelat att entreprenören fått förhinder, säger Lotta Chrysander Rydberg, förskolechef i Lindesbergs kommun.

– Rivningen var tänkt att göras redan i mars-april. Telia hade en bredbandsnod där villan ligger som förhindrade att grävningen kunde påbörjas. De uppgav försäljningen av Lindesbergs stadsnät som ett skäl. Fredag vecka 27 fick vi klartecken att börja. Eftersom entreprenören lämnat platsen i väntan på besked behövde de tid för att återvända. LIBO:s projektledare informerade verksamheten och entreprenören, säger Roger Sixtensson, vd vid LIBO.

Enligt Lotta Chrysander Rydberg uppger LIBO att verksamheten ska kunna vara i gång igen vecka 33.

– Man vill erbjuda bra service för familjer som bor i Ramsberg. Då är det inte önskvärt att ha förskolan stängd så länge. Jag förstår föräldrars frustration, säger hon.

– Arbetet var planerat att göras under pågående skoldrift. Att flytta barnen har ingenting med rivningen att göra. Vi var tydliga med att det ur ett säkerhetsperspektiv inte var nödvändigt. Flytten handlar om samordning av barnomsorgen på grund av få barn på sommaren. Men de kan ha valt att fortsätta ha förskoleverksamheten i Guldsmedshyttan även under vecka 32 av praktiska skäl under rivningen, säger Roger Sixtensson.

Som mest har det rört sig om åtta barn som drabbats under veckorna för den planerade flytten. I och med förseningen finns som mest tio barn på förskolan samtidigt.

Mer läsning

Annons