Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första bomässan i Lindesberg

Lindesberg Arena fungerar som mässhall. Det kan konstateras efter lördagen, bomässans första dag.

Annons
I stället för godis. Utställaren Marita Ohls bjuder mässbesökaren Karin Eriksson på en trådrulle i sin mässmonter på bomässan i Lindesberg.

Mässan var uppdelad i två hallar: dels judohallen, där temat var mat och hälsa, och dels idrottshallen, med boende som tema.

Från Vintrosa kom Karin Strömberg Lundqvist, på gårdsmejeriet Ostbiten. I hennes monter serverades ädelost med olika marmelader.

– Jag är positivt överraskad över bomässan, berättade hon. Det här är ett viktigt sätt för alla som jobbar med livsmedelsförädling att kunna visa att det finns olika sätt att växa i sin verksamhet.

Berit Eriksson, på Hägernäs rökeri och fritidsfiske, hade på eftermiddagen sålt en stor mängd av de rökta och gravade fiskar hon hade med sig.

– Lindesberg är en alldeles lagom stad för mässor. Här är det lättare att få kontakt med kunderna än på större mässor, konstaterade hon.

Familjen Janssen besökte mässan och testade 3D-tv hos Terab.

– Det här var häftigt, sa Bram Janssen. Något vi kan tänka oss att ha hemma.

Mässarrangören Hasse Johansson på företaget PR Media tycker Lindesberg Arena fungerar bra som mässhall. En av de bättre han sett.

– Dels är lokalen ny och fräsch och ligger vackert, dels funkar det praktiskt för utställarna.

Mycket folk strömmade till hela dagen, trots lördagens fina väder.

– Det finns en nyfikenhet på arrangemanget och arenan.

En kinesisk gravfigurin från Han-dynastin, en silveralmanacka i miniformat från år 1900 och ett italienskt dragspel var några av sakerna som bedömdes av antikexperterna Peder Lamm och Jörgen Martinsson på lördagseftermiddagen. Kön ringlade sig lång fram till podiet. Kravet var att föremålen inte var skrymmande. Och saker från fjärran platser dök upp, ofta utan större ekonomiskt värde, men med spännande historier.

– Den här indonesiska marionettdockan är målad med vanlig tusch, och är inte så gammal. Därför är den inte värd så mycket pengar. Men den är trevlig och intressant, sa Peder Lamm och visade hur den kunde röra på munnen.

Bomässan i Lindesberg Arena fortsätter även under söndagen.

Startade 20-årsjubileet. Roger Sixtensson, fastighetschef, och Mikael Åkergren, driftsansvarig, drog i gång fastighetsbolagets Libos 20-årsjubileum i montern på bomässan.
3D-titt. Jasmijn, Bram och Oscar Janssen testade 3D-tv på bomässan.
Ostprovning. Karin Jansson provar kombinationer av ostar och marmelad i Gårdsmejeriet Ostbitens monter.
Målad med tusch. Den indonesiska marionettdockan är målad med tusch och inte speciellt gammal, konstaterade antikexperten Peder Lamm.
Idrottshall som mässhall. Golvet i Lindesberg Arena fungerar både för idrottsevenemang och mässor.

Mer läsning

Annons