Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första containern på väg till Syrien

Första hjälpsändningen är på väg.– Jag vill tacka svenska folket som hjälpt till med alla saker. Det behövs mycket, säger Jalal Ahmed, asylsökande från Syrien.

Annons
Ett skepp kommer lastat. Insamlingen i Lindesberg till behövande i Syrien gick så bra att ytterligare en container kommer behöva skeppas ner till Syrien.

Under tisdagen lastades den första containern med kläder, torrvaror, hygienprodukter, leksaker, filtar, skolsaker och medicinsk utrustning till Syrien.

– Vi kommer behöva sända två containrar, säger Mohamed Muh, asylsökande från Syrien, och visar runt inne på Café lyktan där alla saker hittills förvarats.

På fredag går båten och om ytterligare tre veckor anländer den första containern till Mersin i Turkiet.

– Där tar en mottagarorganisation emot och lastar om till bilar som kör till syriska gränsen, säger Anders Svensson, Lindesberg Rotaryklubb.

Rotary har tillsammans med Lions Kristina, Röda Korset, Erikshjälpen, Kristinakyrkan, Pingstkyrkan, Linde bergslags församling och den syriska hjälporganisationen Rahma relief foundation (som är baserad i USA) hållit i insamlingen till behövande i Syrien.

– Initiativet kom från de syriska asylsökande i Stråssa. Insamlingen har gått fantastiskt bra, vi har fått ett mycket fint gensvar.

Anders berättar att det är första gången som alla dessa organisationer samarbetat med ett projekt.

– Jag tror att detta är framtiden. När man går ihop i projekt så blir det mycket bättre, konstaterar Anders.

Asylsökande från Syrien lastade containern under tisdagen. Insamlingen är ett samarbete mellan den syriska hjälporganisationen Rahma relief foundation (som är baserad i USA) Lindesberg Rotaryklubb, Lions Kristina, Röda Korset, Erikshjälpen, Kristinakyrkan, Pingstkyrkan och Linde bergslags församling.

Mer läsning

Annons